Mąka z migdałów blanszowanych

Mąka z migdałów blanszowanych

18.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 18.99
Kurier DPD 19.49
Kurier GLS 20
Poczta Polska 21.99
Kurier DPD 23.99
Kurier FedEx 23.99
Dostępność Mało
EAN 5904161870067

Mąka migdałowa jasna, drobna, Wysoka gestość odżywcza.

Mąka migdałowa

coco farm powstaje ze zmielonych migdałów bez skórki, dzięki czemu nie ma gorzkiego posmaku. Mąka migdałowa zostanie z pewnością doceniona przez osoby poszukujące zdrowego zamiennika popularnej mąki pszennej. Pomimo, że mąka migdałowa ma inną specyfikę niż mąka pszenna to z powodzeniem może posłużyć jako panierka, dodatek do ciast czy fit ciasteczek, a także można ją dodawać do ulubionej sałatki. Mąka migdałowa jest bardzo wartościowa, zawiera przede wszystkim witaminę E oraz witaminy z grupy B.  Mąka migdałowa polecana jest w dietach wysoko odżywczych, osób podczas rekonwalescencji, a także w diecie ketogenicznej oraz nisko węglowodanowej lchf.

Mąka migdałowa zastosowanie w diecie:

Migdały zaliczane są do żywności superfoods i są jednymi z najzdrowszych orzechów na świecie. Mąka przygotowana ze zmielonych migdałów zachowuje wspaniałe wartości odżywcze tego orzecha. Mąka z blanszowanych migdałów to przede wszystkim niesamowite bogactwo witaminy E, witam z grupy B. Mąka z migdałów dostarczy również pokaźne ilości pierwiastków takich jak magnez, , czy fosfor 

mące migdałowej znajdziemy także potas oraz wapń wspierające układ nerwowy. Mąka z migdałów blanszowanych bogata jest w białko oraz błonnik.

Dzięki swoim wartościom odżywczym mąka migdałowa znalazła zastosowanie w diecie bezglutenowej, wegańskiej oraz wegetariańskiej. Świetnie sprawdza się również w diecie ketogenicznej (diecie ketogennej) oraz lchf z uwagi na małą zawartość węglowodanów. Mąkę migdałową powinny włączyć do swojej diety również osoby cierpiące na niedobór m.in. witaminy E, miedzi czy manganu.

Mąka migdałowa - zastosowanie w kosmetyce:

W produktach kosmetycznych migdały wykorzystywane są głównie ze względu na zawartość witaminy E, zwaną „witaminą młodości” oraz B2, które wygładzają i nawilżają skórę. W domu można samodzielnie przygotować np. maseczkę z migdałów czy mąki migdałowej.

Mąka migdałowa wartości odżywcze:

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

w 100 g

% RWS w 100 g

wartość energetyczna

2470 kJ     590 kcal

29%

tłuszcze w tym:

53 g

76%

kwasy tłuszczowe nasycone

3,9 g

20%

węglowodany

19 g

7%

w tym cukry

4,6 g

5%

błonnik

9,9 g

 

białko

21 g

42%

sól

0,002 g

0%

witamina E

24 mg

200%

Tiamina (wit. B1)

0,191 mg

17%

ryboflawina (wit. B2)

0,71 mg

51%

Niacyna (wit. B3)

3,5 mg

22%

Witamina B6

0,115 mg

8%

potas

659 mg

33%

wapń

236 mg

29,5%

fosfor

481 mg

69%

magnez

268 mg

71%

żelazo

3,28 mg

23%

cynk

2,97 mg

30%

miedź

1 mg

100%

mangan

1,84 mg

92%

 

*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.