Objętość netto: 60 ml
-
30 dni suplementacji
- Owocniki grzybów
-
Ekstrakt 20:1 >30% beta glukanów 1,3/1,6
- Butelka zawiera ekstrakt z 120 000 mg grzyba
- Bez alkoholu - odparowany po procesie ekstrakcji
- Biofotoniczne szkło ultrafioletowe Miron
Lakownica żółtawa, czyli popularny grzyb Reishi to istna skarbnica zdrowia. Przez wielu jest uważana za najpotężniejszy i najbardziej uniwersalny grzyb funkcjonalny.
Poznaj grzyb Reishi
Kształt owocnika grzyba Reishi to klasyczna huba. Wyróżnia go lśniąca powierzchnia pokryta żółto-czerwonym gradientem. Z natury zawiera bardzo obfity profil substancji aktywnych biologicznie. To bogactwo sprawia, że badacze coraz częściej biorą Reishi na tapet, odkrywając coraz więcej właściwości w badaniach naukowych.
Grzyb Reishi w azjatyckiej medycynie folkloru funkcjonuje tak długo (historia sięga nawet 4 tysięcy lat), że przylgnęły do niego dziesiątki potocznych określeń. Najbardziej wymowne przykłady to „grzyb nieśmiertelności” czy „grzyb życia”.
Współczesne badania z użyciem grzybów Reishi dotyczą jego wpływu m.in. na układ odpornościowy, samopoczucie i jakość snu, jednak lista stale się wydłuża. W przeszłości grzyb Reishi był bardzo drogi i ekskluzywny. Obecnie znane są metody uprawy tego grzyba. Dzięki temu praktycznie każdy może na własnej skórze doświadczyć jego niezwykłych właściwości.
Ekstrakt Reishi w płynie
Ten ekstrakt jest wyjątkowo silnie stężony. DER 20:1 oznacza, że każda część ekstraktu odpowiada dwudziestu częściom owocnika grzyba.
Dzienna porcja tego produktu (200 mg) odpowiada aż 4 gramom grzyba Reishi, a cała buteleczka to ekwiwalent aż 120 gramów! Owocniki Reishi, z których przygotowano ten ekstrakt, uprawiane były na pniach lipy chińskiej w prowincji Zhejiang.
Dla kogo Reishi Mushroom?
- dla osób przytłoczonych codziennym stresem
- dla dbających o ciało i umysł
- dla tych, którzy wiedzą, jak duże znaczenie ma profilaktyka zdrowotna
- dla osób chcących żyć jak najdłużej w optymalnym zdrowiu
Jak stosować ekstrakt Reishi?
Możesz użyć płynu Reishi Mushroom w sposób standardowy, czyli rozpuszczając zawartość pipety w szklance wody i wypijając zawartość. Możesz też wpuścić zawartość pipety pod język, przytrzymać kilkanaście sekund i popić wodą.
Alternatywnie dla standardowych zastosowań możesz potraktować ten grzybowy płyn jako dodatek do innych napojów lub dań. Możesz go dodać do herbaty, kawy, smoothie lub jogurtu. W przypadku Reishi świetną bazą jest wieczorne kakao z opcjonalnym dodatkiem korzennych przypraw.
Jedna porcja to 2 ML (2 pipety) ekstraktu na dobę.
Składniki:
Źródlana woda wielokrotnie filtrowana, ekstrakt z owocników Reishi – lakownicy żółtawej (Ganoderma lucidum (Curtis) P. Karst.) 20:1, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (naturalny), ekstrakt z owocu jarzębu pospolitego.
Przechowywanie ekstraktu
Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce.
Nasz ekstrakt w przeciwieństwie do pozostałych produktów na rynku nie posiada alkoholu jako konserwantu. Dzięki temu nie dostarczamy zbędnych procentów przyjmując grzyby, oraz zapewniamy łagodniejszą formę podania. W celu ustabilizowania ekstraktu i zabezpieczenia go przed rozwojem mikroorganizmów użyliśmy naturalnego kwasu cytrynowego oraz ekstraktu z owoców jarząbu pospolitego.
Całość zamknęliśmy w biofotoniczym szkle ultrafiloetowym Miron, które pozwala na dłużej zachować właściwości ekstraktu w środku.