Mąka z migdałów blanszowanych

Mąka z migdałów blanszowanych

18.90
7.56/100g
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 20
Poczta Polska 20
Kurier DPD 20
Poczta Polska- płatność przy odbiorze 21.99
Kurier DPD- płatnośc przy odbiorze 23.99
Kurier FedEx- płatność przy odbiorze 23.99
Dostępność Mało
EAN 5904161870067

Masa netto: 250g

Mąka migdałowa jasna, drobna, Wysoka gestość odżywcza.

Mąka migdałowa

coco farm powstaje ze zmielonych migdałów bez skórki, dzięki czemu nie ma gorzkiego posmaku. Mąka migdałowa zostanie z pewnością doceniona przez osoby poszukujące zdrowego zamiennika popularnej mąki pszennej. Pomimo, że mąka migdałowa ma inną specyfikę niż mąka pszenna to z powodzeniem może posłużyć jako panierka, dodatek do ciast czy fit ciasteczek, a także można ją dodawać do ulubionej sałatki. Mąka migdałowa jest bardzo wartościowa, zawiera przede wszystkim witaminę E oraz witaminy z grupy B.  Mąka migdałowa polecana jest w dietach wysoko odżywczych, osób podczas rekonwalescencji, a także w diecie ketogenicznej oraz nisko węglowodanowej lchf.

Mąka migdałowa zastosowanie w diecie:

Migdały zaliczane są do żywności superfoods i są jednymi z najzdrowszych orzechów na świecie. Mąka przygotowana ze zmielonych migdałów zachowuje wspaniałe wartości odżywcze tego orzecha. Mąka z blanszowanych migdałów to przede wszystkim niesamowite bogactwo witaminy E, witam z grupy B. Mąka z migdałów dostarczy również pokaźne ilości pierwiastków takich jak magnez, , czy fosfor 

mące migdałowej znajdziemy także potas oraz wapń wspierające układ nerwowy. Mąka z migdałów blanszowanych bogata jest w białko oraz błonnik.

Dzięki swoim wartościom odżywczym mąka migdałowa znalazła zastosowanie w diecie bezglutenowej, wegańskiej oraz wegetariańskiej. Świetnie sprawdza się również w diecie ketogenicznej (diecie ketogennej) oraz lchf z uwagi na małą zawartość węglowodanów. Mąkę migdałową powinny włączyć do swojej diety również osoby cierpiące na niedobór m.in. witaminy E, miedzi czy manganu.

Mąka migdałowa - zastosowanie w kosmetyce:

W produktach kosmetycznych migdały wykorzystywane są głównie ze względu na zawartość witaminy E, zwaną „witaminą młodości” oraz B2, które wygładzają i nawilżają skórę. W domu można samodzielnie przygotować np. maseczkę z migdałów czy mąki migdałowej.

Mąka migdałowa wartości odżywcze:

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

w 100 g

% RWS w 100 g

wartość energetyczna

2470 kJ     590 kcal

29%

tłuszcze w tym:

53 g

76%

kwasy tłuszczowe nasycone

3,9 g

20%

węglowodany

19 g

7%

w tym cukry

4,6 g

5%

błonnik

9,9 g

 

białko

21 g

42%

sól

0,002 g

0%

witamina E

24 mg

200%

Tiamina (wit. B1)

0,191 mg

17%

ryboflawina (wit. B2)

0,71 mg

51%

Niacyna (wit. B3)

3,5 mg

22%

Witamina B6

0,115 mg

8%

potas

659 mg

33%

wapń

236 mg

29,5%

fosfor

481 mg

69%

magnez

268 mg

71%

żelazo

3,28 mg

23%

cynk

2,97 mg

30%

miedź

1 mg

100%

mangan

1,84 mg

92%

 

*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Opinie nie są zweryfikowane, ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy