Gofry orzechowe niski IG

Gofry orzechowe niski IG

24.90
11.32/100g
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 20
Kurier GLS 20
Poczta Polska 20
Kurier DPD 20
Poczta Polska- płatność przy odbiorze 21.99
Kurier DPD- płatnośc przy odbiorze 23.99
Kurier FedEx- płatność przy odbiorze 23.99
Dostępność Mało
EAN 5904161870562

Masa netto: 220g

Z orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru.

Orzechowe gofry z niskim IG, idealne dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów. Gofry po wypieczeniu maja jedynie 5g węgli w 100g produktu. Mieszanka stworzona z masła orzechowego oraz mąk naturalnie bezglutenowych. Szybki i łatwy sposób na przygotowanie apetycznego śniadania lub deseru.

Gofry z niskim IG, to propozycja dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów, cukrów, mąki pszennej i innych mąk zawierających gluten. Mieszanka do przygotowania gofrów dla diabetyków, i osób eliminujących z diety cukier oraz gluten, a także zwracających uwagę na gęstość odżywczą posiłków. 

Produkt odpowiedni dla osób na diecie: cukrzycowej, diabetyka, Hashimoto, ketogenicznej, low carb, bezglutenowej, białkowej, sportowej

Gofry niski IG na bazie orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru 220g z których przygotujesz 6 porcji. W opakowaniu znajdziesz mieszankę mąk oraz dodatkowy woreczek wypełniony olejem kokosowym.

Naturalnie bezglutenowy skład: miazga z orzechów arachidowych, olej kokosowy, mąka z orzechów włoskich, erytrytol, mąka łubinowa, substancja spulchniająca (wodoro-węglan sodu), naturalny aromat waniliowy, sól himalajska różowa.

Dodatkowo będziesz potrzebować: 2 jaja, łyżkę octu lub soku z cytryny/ limonki i 70 ml wody

Alergeny: zawiera orzeszki ziemne, orzechy, łubin; może zawierać nasiona sezamu

Sposób przygotowania:

Porada: na początku włóż saszetkę z olejem koksowym do ciepłej wody – olej roztopi się i będzie łatwiej go wycisnąć z woreczka.

  1. Ubij jajka, dodaj do olej kokosowy i wodę
  2. Dodaj sypka mieszankę i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji
  3. Dodaj ocet i wymieszaj
  4. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj tłuszczem, a następnie łyżką wazową wylej ciasto i wyrównaj
  5. Piecz do zarumienienia ciasta

Uwaga: czas pieczenie zależy od mocy urządzenia. Stopień wypieczenia można sprawdzić dopiero kiedy nad gofrownicą przestanie unosić się para.

 

Gofry można podawać z ulubionymi owocami lub przetworami bez cukru.

 

Wartości odżywcze w 100g / w porcji 55g

wartość energetyczna: 1433 kJ / 344 kcal / 788 kJ / 189 kcal

tłuszcz: 28g / 16g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g / 7g

węglowodany: 10g / 5g

w tym cukry: 2,3g / 1g

w tym poliole: 6g / 3g

błonnik: 3,5g / 2g

białko: 15g / 9g

sól: 0,6g / 0,3g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.