Masa netto: 220g
Z orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru.
Orzechowe gofry z niskim IG, idealne dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów. Gofry po wypieczeniu maja jedynie 5g węgli w 100g produktu. Mieszanka stworzona z masła orzechowego oraz mąk naturalnie bezglutenowych. Szybki i łatwy sposób na przygotowanie apetycznego śniadania lub deseru.
Gofry z niskim IG, to propozycja dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów, cukrów, mąki pszennej i innych mąk zawierających gluten. Mieszanka do przygotowania gofrów dla diabetyków, i osób eliminujących z diety cukier oraz gluten, a także zwracających uwagę na gęstość odżywczą posiłków.
Produkt odpowiedni dla osób na diecie: cukrzycowej, diabetyka, Hashimoto, ketogenicznej, low carb, bezglutenowej, białkowej, sportowej
Gofry niski IG na bazie orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru 220g z których przygotujesz 6 porcji. W opakowaniu znajdziesz mieszankę mąk oraz dodatkowy woreczek wypełniony olejem kokosowym.
Naturalnie bezglutenowy skład: miazga z orzechów arachidowych, olej kokosowy, mąka z orzechów włoskich, erytrytol, mąka łubinowa, substancja spulchniająca (wodoro-węglan sodu), naturalny aromat waniliowy, sól himalajska różowa.
Dodatkowo będziesz potrzebować: 2 jaja, łyżkę octu lub soku z cytryny/ limonki i 70 ml wody
Alergeny: zawiera orzeszki ziemne, orzechy, łubin; może zawierać nasiona sezamu
Sposób przygotowania:
Porada: na początku włóż saszetkę z olejem koksowym do ciepłej wody – olej roztopi się i będzie łatwiej go wycisnąć z woreczka.
- Ubij jajka, dodaj do olej kokosowy i wodę
- Dodaj sypka mieszankę i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji
- Dodaj ocet i wymieszaj
- Rozgrzej gofrownicę i posmaruj tłuszczem, a następnie łyżką wazową wylej ciasto i wyrównaj
- Piecz do zarumienienia ciasta
Uwaga: czas pieczenie zależy od mocy urządzenia. Stopień wypieczenia można sprawdzić dopiero kiedy nad gofrownicą przestanie unosić się para.
Gofry można podawać z ulubionymi owocami lub przetworami bez cukru.
Wartości odżywcze w 100g / w porcji 55g
wartość energetyczna: 1433 kJ / 344 kcal / 788 kJ / 189 kcal
tłuszcz: 28g / 16g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g / 7g
węglowodany: 10g / 5g
w tym cukry: 2,3g / 1g
w tym poliole: 6g / 3g
błonnik: 3,5g / 2g
białko: 15g / 9g
sól: 0,6g / 0,3g