Gofry orzechowe niski IG

Gofry orzechowe niski IG

24.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 18.99
Kurier DPD 19.49
Kurier GLS 20
Poczta Polska 21.99
Kurier DPD 23.99
Kurier FedEx 23.99
Dostępność Mało
EAN 5904161870562

Z orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru.

Orzechowe gofry z niskim IG, idealne dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów. Gofry po wypieczeniu maja jedynie 5g węgli w 100g produktu. Mieszanka stworzona z masła orzechowego oraz mąk naturalnie bezglutenowych. Szybki i łatwy sposób na przygotowanie apetycznego śniadania lub deseru.

Gofry z niskim IG, to propozycja dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów, cukrów, mąki pszennej i innych mąk zawierających gluten. Mieszanka do przygotowania gofrów dla diabetyków, i osób eliminujących z diety cukier oraz gluten, a także zwracających uwagę na gęstość odżywczą posiłków. 

Produkt odpowiedni dla osób na diecie: cukrzycowej, diabetyka, Hashimoto, ketogenicznej, low carb, bezglutenowej, białkowej, sportowej

Gofry niski IG na bazie orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru 220g z których przygotujesz 6 porcji. W opakowaniu znajdziesz mieszankę mąk oraz dodatkowy woreczek wypełniony olejem kokosowym.

Naturalnie bezglutenowy skład: miazga z orzechów arachidowych, olej kokosowy, mąka z orzechów włoskich, erytrytol, mąka łubinowa, substancja spulchniająca (wodoro-węglan sodu), naturalny aromat waniliowy, sól himalajska różowa.

Dodatkowo będziesz potrzebować: 2 jaja, łyżkę octu lub soku z cytryny/ limonki i 70 ml wody

Alergeny: zawiera orzeszki ziemne, orzechy, łubin; może zawierać nasiona sezamu

Sposób przygotowania:

Porada: na początku włóż saszetkę z olejem koksowym do ciepłej wody – olej roztopi się i będzie łatwiej go wycisnąć z woreczka.

  1. Ubij jajka, dodaj do olej kokosowy i wodę
  2. Dodaj sypka mieszankę i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji
  3. Dodaj ocet i wymieszaj
  4. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj tłuszczem, a następnie łyżką wazową wylej ciasto i wyrównaj
  5. Piecz do zarumienienia ciasta

Uwaga: czas pieczenie zależy od mocy urządzenia. Stopień wypieczenia można sprawdzić dopiero kiedy nad gofrownicą przestanie unosić się para.

 

Gofry można podawać z ulubionymi owocami lub przetworami bez cukru.

 

Wartości odżywcze w 100g / w porcji 55g

wartość energetyczna: 1433 kJ / 344 kcal / 788 kJ / 189 kcal

tłuszcz: 28g / 16g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g / 7g

węglowodany: 10g / 5g

w tym cukry: 2,3g / 1g

w tym poliole: 6g / 3g

błonnik: 3,5g / 2g

białko: 15g / 9g

sól: 0,6g / 0,3g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.