Błyskoporek Podkorowy (Chaga)

Błyskoporek Podkorowy (Chaga)

169.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 18.99
Kurier DPD 19.49
Kurier GLS 20
Poczta Polska 21.99
Kurier DPD 23.99
Kurier FedEx 23.99
Dostępność Mało
EAN 2217173994601

Objętość netto: 60 ml

  • 30 dni suplementacji

  • Owocniki dziko rosnących grzybów
  • Ekstrakt 15:1 - 28% beta glukanów 1,3/1,6

  • Butelka zawiera ekstrakt z 75 000 mg grzyba
  • Bez alkoholu - odparowany po procesie ekstrakcji
  • Szkło Miron chorniące przed UV

Błyskoporek podkorowy, szerzej znany jako Chaga jest grzybem funkcjonalnym. Od setek lat jego owocniki są tradycyjnie wykorzystywane do przygotowywania nalewek i naparów. Do dziś ekstrakty z Chagi są cenione jako suplement diety.

Poznaj grzyb Chaga

Bezpłciowe owocniki Błyskoporka podkorowego (a konkretniej sklerocja) mają wyjątkową prezencję. Rosną głównie na pniach brzóz w lasach porastających północną część naszego globu. Łatwo jest dostrzec dojrzały owocnik Chagi, ponieważ jej czarna niczym węgiel barwa wyraźnie kontrastuje z białą, brzozową korą. Charakterystyczny jest też nieregularny kształt owocnika, przybierający postać wypukłej, chropowatej narośli. W ludowych przekazach opisujących właściwości Chagi dla zdrowia często określa się ją „guzem brzozy”, właśnie ze względu na specyficzny wygląd.

Mieszkańcy Syberii i krajów bałtyckich w ramach ludowej medycyny stosowali napary z Chagi w przeróżnych celach. Miały one zastosowanie zarówno jako codzienny napój pijany dla zdrowia, jak i jako narzędzie w bardziej zaawansowanych przypadkach. W współczesnych badaniach naukowcy skupiają się głównie na ocenie potencjału antyoksydacyjnego związków zawartych w grzybie Chaga.

Ekstrakt Chaga w płynie

Ten ekstrakt jest pozyskiwany z owocników dziko rosnących grzybów Chaga zbieranych w górach Wielki Chingan w północno-wschodnich Chinach oraz w estońskich lasach. Zebrane owocniki są poddawane podwójnej ekstrakcji alkoholem i gorącą wodą. Dzięki temu z grzyba wyciągnięte jest wszystko to, co czyni go funkcjonalnym, czyli pełne spektrum składników aktywnych biologicznie.

Ten produkt nie jest zwykłą alkoholową nalewką, jakich jest na rynku wiele. Pomimo wykorzystania alkoholu na etapie ekstrakcji, w gotowym produkcie już go nie ma! W wasze ręce trafia ekstrakt zawieszony w filtrowanej wodzie źródlanej, bez kropli alkoholu.

Dla kogo Chaga Mushroom?

  • dla osób poszukujących naturalnego wzmocnienia
  • dla tych, którzy wolą zapobiegać niż leczyć
  • dla osób ciężko znoszących trudne warunki
  • dla osób chcących wzmocnić odporność


Jak stosować ekstrakt Chaga?

Standardowe metody spożycia płynu Chaga Mushroom to dodanie go do szklanki czystej wody lub aplikacja bezpośrednio do ust. Wielu użytkowników aplikuje płyn pod język, przytrzymując go tam przez kilkanaście sekund z nadzieją szybszego wchłonięcia składników. Ze względu na brak alkoholu, płyn jest dużo łagodniejszy dla śluzówki przy przyjęciu podjęzykowym, niż preparaty alkoholowe.

Jedna porcja to 2 ML (2 pipety) ekstraktu na dobę.

Składniki:

Źródlana woda wielokrotnie filtrowana, ekstrakt z owocników błyskoporka podkorowego (Inonotus obliguus (Ach. Ex Pers.) Pilát) 15:1, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (naturalny), ekstrakt z owocu jarzębu pospolitego.

Przechowywanie ekstraktu

Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce.

Nasz ekstrakt w przeciwieństwie do pozostałych produktów na rynku nie posiada alkoholu jako konserwantu. Dzięki temu nie dostarczamy zbędnych procentów przyjmując grzyby, oraz zapewniamy łagodniejszą formę podania. W celu ustabilizowania ekstraktu i zabezpieczenia go przed rozwojem mikroorganizmów użyliśmy naturalnego kwasu cytrynowego oraz ekstraktu z owoców jarząbu pospolitego.

Całość zamknęliśmy w biofotoniczym szkle Miron, które pozwala na dłużej zachować właściwości ekstraktu w środku.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.