Cholesterol- Naukowe Kłamstwo Uffe Ravnskov

Cholesterol- Naukowe Kłamstwo Uffe Ravnskov

45.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 20
Kurier GLS 20
Poczta Polska 20
Kurier DPD 20
Poczta Polska- płatność przy odbiorze 21.99
Kurier DPD- płatnośc przy odbiorze 23.99
Kurier FedEx- płatność przy odbiorze 23.99
Dostępność Średnia dostępność
EAN 9788387534691

Książka ta została napisana po to, by przekazać czytelnikowi i jego lekarzowi prawdę o cholesterolu i chorobie wieńcowej. Są to fakty, które firmy farmaceutycznych nie dopuściły do publikacji.

Książka zawiera naprawdę szokujące informacje, UKRYWANE przed środowiskiem medycznym. Lekarz, który nie zna prawdy o cholesterolu, zupełnie niechcący, wyrządza krzywdę pacjentowi i nie może podjąć właściwego postępowania terapeutycznego.

Dr. Uffe Ravnskov obala wiele powszechnie uznawanych poglądów dotyczących cholesterolu oraz jego wpływu na powstawanie choroby wieńcowej i miażdżycy. Wskazuje na karygodne błędy, niedbalstwo, kłamstwa i manipulacje danymi statystycznymi, jakimi posługiwano się, aby osiągnąć takie wyniki, jakich oczekiwano, w celu zastraszenia ludzi. Bezlitośnie demaskuje połączenia finansowe pomiędzy firmami farmaceutycznymi i autorami badan klinicznych” na zlecenie”.

Autor nie opiera się na domysłach, teoriach czy własnej opinii, ale na konkretnych badaniach klinicznych, które cytuje w swojej książce.

Książka, napisana prostym językiem, stanowi kompendium wiedzy, z którym każdy lekarz i pacjent powinien się zapoznać.

  • Cholesterol nie jest śmiercionośną trucizną, ale substancją niezbędną dla wszystkich komórek organizmu ssaków.
  • Sztuczne obniżanie poziomu cholesterolu jest bardzo groźne dla zdrowia człowieka.
  • Zbyt niski poziom cholesterolu jest bardziej groźny niż zbyt wysoki.
  • Taka sama ilość osób umiera na zawał mając NISKI poziom cholesterolu jak i osób z wysokim poziomem.
  • Produkcja cholesterolu przez Twój organizm wzrasta, kiedy spożywasz mało tłuszczy, a zmniejsza się, kiedy spożywasz ich więcej.
  • Propagowana dieta o niskiej zawartości tłuszczu zwierzęcego (nasyconego) nie może obniżyć poziomu cholesterolu więcej niż zaledwie o kilka procent.
  • Wiele środków farmakologicznych obniżających poziom cholesterolu jest niebezpiecznych dla zdrowia i może przyspieszyć zgon.
  • Nowe lekarstwa obniżające cholesterol, nazwane „statynami”, stymulują powstawanie komórek rakowych.
  • Człowiek może stać się agresywny lub mogą się pojawić u niego tendencje samobójcze, jeśli jego poziom cholesterolu zostanie nadmiernie obniżony
  • Zbyt duży udział w diecie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (pochodzących z roślin) może wywołać miażdżycę.
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które miały zapobiegać chorobom serca, wywołują infekcje i raka u szczurów.
  • Jeśli spożywa się zbyt dużo tłuszczów roślinnych, organizm starzeje się przedwcześnie, czego objawem zewnętrznym jest pomarszczona skóra, a wewnątrz ciała pojawiają się podobne niekorzystne zmiany w narządach wewnętrznych.
  • Ludzie z niskim poziomem cholesterolu mają podobną ilość blaszek miażdżycowych w naczyniach krwionośnych jak ci, którzy mają wysoki poziom cholesterolu.
  • Ponad trzydzieści badań naukowych przeprowadzonych na ponad 150000 osób wykazało, że osoby, które przeszły zawał serca, nie spożywały więcej tłuszczów nasyconych ani mniej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych niż inni ludzie.
  • Starsze kobiety, które mają wysoki poziom cholesterolu żyją dłużej niż kobiety z niskim poziomem cholesterolu.
  • Wiele z powyżej przytoczonych faktów przez dekady było opisywanych w publikacjach naukowych i książkach, ale propagatorzy koncepcji „Dieta–serce” ukrywali je i nigdy ich nie podawali do wiadomości opinii publicznej.

Uffe Ravnskov urodził się w 1934 roku w Kopenhadze. W 1961 roku ukończył studia medyczne na uniwersytecie kopenhaskim (University of Copenhagen), a w roku 1973 otrzymał stopień doktora nauk medycznych na uniwersytecie w Lund (University Hospital in Lund) w Szwecji (Wydział Nefrologii i Chemii Klinicznej). Pracował w szpitalach w Danii i Szwecji na oddziałach chirurgii, neurologii, pediatrii i rentgenologii.

Jest autorem ponad 160 publikacji. Od początku lat 90. ubiegłego wieku opublikował ponad 40 artykułów krytykujących powszechnie uznawany związek pomiędzy cholesterolem a chorobą wieńcową serca. Te artykuły ukazały się w najwyżej cenionych publikacjach medycznych na świecie.

W swojej książce dr Ravnskov obala wiele powszechnie uznawanych poglądów dotyczących cholesterolu oraz jego wpływu na powstawanie choroby wieńcowej serca i miażdżycy. Wskazuje na karygodne błędy, niedbalstwo, tendencyjność czy wręcz kłamstwa, jakimi posługiwano się, aby osiągnąć takie wyniki, jakich oczekiwano. Skandaliczne manipulacje danymi statystycznymi opisuje i wyjaśnia w prosty i zrozumiały sposób.

Dr Ravnskov bezlitośnie demaskuje połączenia finansowe pomiędzy firmami farmaceutycznymi i autorami wielu badań klinicznych. Charakterystyczną cechą książki jest to, że autor nie opiera się na domysłach, teoriach czy swojej opinii, ale na konkretnych badaniach klinicznych, które z pieczołowitością cytuje.

„Cholesterol naukowe kłamstwo” jest napisany na tyle prostym językiem, aby był zrozumiały dla przeciętnego czytelnika, a jednocześnie stanowi kompendium wiedzy, z którym każdy lekarz powinien się zapoznać.

Tłumaczem książki jest Jerzy Zięba, którego "Ukryte terapie" szturmem zdobyły listy bestsellerów książek o medycynie naturalnej.


Główne rozdziały książki:

  1. Dieta - Serce - trudna do zwalczenia hipoteza
  2. Dobroczynne tłuszcze nasycone
  3. Wysoki poziom cholesterolu nie powoduje chorób serca
  4. Wysoki poziom cholesterolu nie powoduje chorób miażdżycy
  5. Eksperymenty na królikach są niemiarodajne
  6. Korzyści z rodzinnej hipercholesterolemii
  7. Eksperymenty na ludziach
  8. Statyny - zagrożenia dla życia człowieka
  9. Jak to szaleństwo się zaczęło?
  10. Przeciwnicy koncepcji Dieta - Serce
  11. Zalety wysokiego poziomu cholesterolu
  12. Prawdziwa przyczyna
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.