Jesteśmy oficjalnym dystrybutorem produktów marki Slavito
Masa netto: 250g
Ekologiczna mąka powstaje z nasion słodkiego łubinu. Surowiec pochodzi z ekologicznych upraw, w których nie są używane sztuczne nawozy i pestycydy. W rolnictwie ekologicznym stosowany jest także płodozmian, który zapobiega wyjaławianiu ziemi. Łubin nie jest modyfikowany genetycznie. Mąka łubionowa BIO to naturalny produkt, a sama roślina znana jest na naszych ziemiach od pokoleń. Do czego używać mąkę łubionową i na jakiej diecie?
Mąka łubinowa zastosowanie w kuchni
Mąka z nasion łubinu naturalnie nie zwiera glutenu i jest alternatywą mąki pszennej w różnego rodzaju wypiekach. Z mąki łubinowej przygotujesz nie tylko pieczywo, czy naleśniki ale również ciasteczka i makarony. Ma ona właściwości wiążące i wydłuża świeżość produktów. Dodatkowo, polepsza wartości odżywcze dań.
Mąka łubinowa w dietach niskowęglowodanowych
Ten rodzaj mąki jest odpowiedni do stosowania w dietach ograniczających węglowodany takich jak keto, czy lchf. Mąka łubinowa zawiera jedynie 12g węglowodanów w 100g produktu. Będzie również odpowiednia dla osób na diecie z niskim indeksem glikemicznym (IG=15). Mąka łubinowa zwiera pokaźne ilości białka oraz błonnika przez co jest świetnym dodatkiem w dietach sportowców i na diecie odchudzającej.
Opinie nie są zweryfikowane, ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy