Inulina z cykorii

Inulina z cykorii

17.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 18.99
Kurier DPD 19.49
Kurier GLS 20
Poczta Polska 21.99
Kurier DPD 23.99
Kurier FedEx 23.99
Dostępność Mało
EAN 5904161870111

Inulina błonnik z cykorii. Łagodny zamiennik cukru, naturalny prebiotyk.

Inulina z cykorii to błonnik naturalnie występujący w cykorii. To naturalny prebiotyk o wielu korzystnych dla organizmu właściwościach.

ZASTOSOWANIE:

Inulina z cykorii posiada właściwości stabilizujące, wiążące i zagęszczające można więc ją stosować np. do zagęszczania zup i sosów. Błonnik cykorii można też dodać do chleba czy naleśników, jak również do ciast i ciasteczek - ma słodki smak może więc też zastąpić słodziki czy cukier. Zastępuje tłuszcz w żywności.

Inulina – zastosowanie w diecie

Inulina z cykorii to naturalnie występujący wielocukier, który pełni rolę błonnika pokarmowego. Zaliczana jest do żywności funkcjonalnej - superfoods.  Inulina to naturalny prebiotyk, czyli substancja wspierająca namnażanie korzystnej mikroflory jelitowej.  Prowadzi do wzrostu ilości bifidobakterii uważanych za jedne z najważniejszych drobnoustrojów zasiedlających nasz organizm. Właściwy poziom bifidobakterii pozwala regulować stężenie cholesterolu i wchłanianie ważnych składników mineralnych.

Wartości odżywcze błonnika z cykorii to głównie błonnik, który wspomaga pracę układu pokarmowego. Inulina świetnie sprawdzi się w kuchni osób na diecie odchudzającej. Pomaga hamować łaknienie zwiększając uczucie sytości i reguluje pracę jelit. Błonnik z cykorii warto wykorzystać też w diecie osób muszących uważać na poziom cukru we krwi i diabetyków, gdyż pozytywnie wpływa na regulację gospodarki węglowodanami a dzięki  właściwościom błonnika spowalnia proces wchłaniania cukru do krwi.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.