Naleśniki proteinowe- mieszanka bezglutenowa, bez dodatku cukru
Masa netto: 200g
Mieszanka do przygotowania pełnowartościowych, proteinowych naleśników.
Kto z nas nie przepada za naleśnikami? Z pewnością ciężko znaleźć taką osobę! Naleśniki to pyszne śniadanie, kolacja, a nawet lunch do pracy czy szkoły. Od jakiegoś czasu popularne są również naleśniki w wersji wytrawnej z nadzieniem przygotowanym z warzyw, czy jak w przypadku krokietów z nadzieniem w wersji mięsnej.
Niestety nie wszystko, co dobre jest zdrowe… ale my znaleźliśmy rozwiązanie bez kompromisów. Naleśniki Proteinowe to mieszanka różnego rodzaju mąk będących alternatywą dla tradycyjnej, glutenowej mąki pszennej. W skład naleśników wchodzą mąka z cieciorki, mąka ziemniaczana i mąka ryżowa, które sprawiają, że konsystencja ciasta jest bardzo zbliżona do tradycyjnego ciasta naleśnikowego, a po usmażeniu naleśniki są sprężyste i elastyczne.
Naleśniki Proteinowe polecane są dla sportowców, którzy mają zwiększone zapotrzebowanie na białko. Mieszanka naleśnikowa nie zawiera glutenu, jest więc też odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu. Naleśniki Proteinowe są również fajną, pełnowartościową alternatywą dla dzieci oraz osób, chcących po prostu włączyć zdrowsze produkty do swojej diety.
Do przygotowania naleśników proteinowych będzie potrzebne mleko lub napój roślinny w wersji bez laktozy, woda (najlepiej gazowana), 2 jajka, oraz 2 łyżki oleju.
Z mieszanką Naleśniki Proteinowe łatwo i sprawnie przygotujesz pyszną i zdrową przekąskę.
Skład: mąka z cieciorki, mąka ziemniacza, mąka ryżowa, erytrytol, guma guar, substancja spulchniajaca (wodorowęglan sodu), sól himalajska różowa.
IG: 52
Wartość odżywcza / w 100g
Wartość energetyczna: 1079 kJ / 257 kcal
Tłuszcz: 9g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5g
Węglowodany: 36g
W tym cukry: 6g
W tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 14g
Błonnik: 2,4g
Białko: 10g
Sól: 1g