Olej z dzikiego oregano w kroplach

Olej z dzikiego oregano w kroplach

83.90
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 18.99
Kurier DPD 19.49
Kurier GLS 20
Poczta Polska 21.99
Kurier DPD 23.99
Kurier FedEx 23.99
Dostępność Średnia dostępność
EAN 5900672153941

OLEJ Z DZIKIEGO OREGANO W KROPLACH (10 ML - 240 KROPLI) - SUPLEMENT DIETY

Olejek eteryczny z oregano powstaje w wyniku naturalnej destylacji oregano. Dzięki silnemu działaniu przeciwdrobnoustrojowemu jest stosowany w celu wzmocnienia zdrowia. Ponadto jest doskonałym naturalnym konserwantem żywności i w wielu przypadkach skutecznie zastępuje szkodliwe chemiczne środki konserwujące. Ten wysokiej jakości, czysty i nierozcieńczony olejek eteryczny z oregano można stosować zewnętrznie i wewnętrznie*. Ponieważ jednak jest to skoncentrowany „mocny” produkt, wymaga rozcieńczenia przed użyciem.

Olejek z Oregano Chalkidika powstaje we współpracy z akredytowanymi organizacjami i firmami certyfikującymi. Dlatego właśnie Olejek z Oregano Chalkidika to produkt bezpieczny i wielokrotnie przebadany.

Korzyści i cechy produktu:

- wspomaga procesy trawienia

- pozytywnie wpływa na pracę żołądka i jelit

- posiada właściwości antyoksydacyjne, co oznacza, że chroni przed działaniem wolnych rodników

Składniki: organiczny olej z liści lebiodki pospolitej (Origanum vulgare) - dzikie oregano (100%), zawartość karwakrolu: 83 %, tymolu 0.5%.

Skład w porcji dziennej (4 krople): 0,16 ml oleju z oregano, w tym karwakrolu: 132,8 mg.

Sposób użycia: 2 krople 2 razy dziennie rozcieńczyć w wodzie, soku lub oleju.

Stosowanie wewnętrzne:

Klasyczne – dodaj kroplę do łyżeczki wody i szybko połknij.

Przy wykorzystaniu innego oleju jako nośnika – dodaj kroplę do łyżeczki jadalnego oleju, takiego jak oliwa lub olej kokosowy i szybko połknij.

Dodatek do potraw – dodaj kroplę (lub dwie) do sałatki, majonezu, sosu lub ciepłej zupy.

Z napojem – dodaj 1-2 krople do filiżanki herbaty, soku lub wody, nie zapomnij zamieszać przed wypiciem.

Inhalacja parowa - dodaj kroplę olejku z oregano do miski z parującą wodą, połóż ręcznik na głowie, a głowę pochyl nad miską z gorącą wodą – pamiętaj o ochronie oczu! Tak przygotowana inhalacja zwalcza zatkany nos i może również pomóc w problemach skórnych, takich jak trądzik.

Stosowanie zewnętrzne

Aromaterapia – dodaj trzy do czterech kropli do dyfuzora i ciesz się przyjemnym zapachem oregano tak długo jak zechcesz.

Infekcje stóp – w przypadku miejscowych infekcji drożdżakowych lub grzybicy stóp zmieszaj kilka kropli olejku z oregano np. z olejem jadalnym, w stosunku 1:5 i aplikuj 2-3 razy dziennie na zainfekowane powierzchnie stóp.

Zachowanie czystości – z uwagi na działanie przeciwdrobnoustrojowe, olejek eteryczny z oregano może zostać użyty do czyszczenia różnego rodzaju powierzchni. Wystarczy dodać kilka kropli olejku eterycznego z oregano do wody i spryskać powierzchnie.

PAMIĘTAJ!

W przypadku każdego olejku eterycznego, przed jego zastosowaniem należy zawsze wykonać test skórny. Niewielką ilość oleju rozcieńcz w innym oleju, np. spożywczym i nałóż na mały obszar ciała – najlepiej na wewnętrzną stronę nadgarstka lub łokcia. Odczekaj 12-24 godzin żeby sprawdzić czy powoduje jakieś reakcje skórne.

Nigdy nie używaj olejku z oregano w stanie nierozcieńczonym. Jest to bardzo silny olejek eteryczny! Ma ostry, ziołowy smak i nawet jedna kropla może spowodować pieczenie w gardle i pojawienie się nieprzyjemnych dźwięków w uszach. Mówiąc ściślej, im większe pieczenie skóry po zastosowaniu olejku z oregano, tym silniejsze są jego właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwutleniające i przeciwzapalne. Należy również unikać ciągłego stosowania przez dłuższy czas lub przekraczania zalecanej ilości, głównie dlatego, że zmniejszy to reakcję organizmu na natychmiastowe działanie przeciwdrobnoustrojowe, jakie ma olejek.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Należy pamiętać o zdrowym trybie życia i zrównoważonej diecie. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Producent: OREGANO CHALKIDIKA, Grecja

image

 

Oregano Chalkidika to stosunkowo nowa firma na rynku, która zajmuje się produkcją i sprzedażą organicznych produktów z oregano. Bazą wszystkich produktów jest dobrze znane greckie oregano (Origanum vulgare ssp. Hirtum). Pola uprawne znajdują się w Chalkidiki, na równinie między miejscowościami New Triglia i Elaiochoria. Pierwsze uprawy eksperymentalne powstały w 2013 r. Wtedy zostały wybrane odmiany oregano odpowiednie dla tego rejonu i klimatu.

Po uważnej obserwacji zbiorów z upraw eksperymentalnych wybrano najlepsze sposoby kultywacji oraz zapewniono niezbędną infrastrukturę produkcji. Pierwszą plantację o powierzchni 1 hektara założono w roku 2015, a kolejną w 2017. Celem firmy jest rozwinięcie czterech hektarów uprawy oregano przed końcem 2020 roku, a w dalszych planach jeszcze większy rozwój pól uprawnych oraz infrastruktury produkcyjnej. Uprawy oregano są organiczne, co poświadczają odpowiednie certyfikaty.

Śródziemnomorski klimat regionu tworzy na obszarze upraw oregano mikroklimat obfitujący w dni słoneczne i brak większych opadów (łączny opad roczny wynosi poniżej 400 mm), co wraz z wysoką temperaturą tworzy idealne warunki do uzyskania najwyższej jakości olejku z oregano.

Uprawiana odmiana oregano została wybrana we współpracy z ekspertami w dziedzinie roślin aromatycznych, a obecna plantacja powstała w wyniku obserwacji upraw eksperymentalnych. Co więcej, cały materiał roślinny używany do produkcji jest rozmnażany przez przycinanie, aby zachować genetyczne cechy charakterystyczne dla wybranej odmiany i zapewnić najlepszą kontrolę jakości. Procedura usuwania chwastów spełnia wymogi uprawy organicznej i gwarantuje, że produkt finalny nie zawiera domieszek innych ziół, jest wolny od substancji chemicznych i tym samym całkowicie bezpieczny dla konsumenta.

Oregano jest jednym z głównych składników wielu dań kuchni śródziemnomorskiej ze względu na swój wyjątkowy aromat i smak. Greckie oregano jest uważane za najlepsze na świecie. Śródziemnomorski klimat wzmacnia jego cechy charakterystyczne, które intensyfikują jego przyjemny aromat i ochronne działanie na ludzki organizm.

Większość pól uprawnych nie jest nawadniana, przez co oregano rośnie w warunkach zbliżonych do naturalnego środowiska znanego dzikiego oregano w górach Grecji. Dlatego też nasz produkt cechuje się wyjątkowym aromatem i mocnym smakiem. Co więcej, posiada również wysoki poziom karwakrolu, cennego związku olejku z oregano. Kolejną cechą wpływającą na jakość olejku z oregano jest zawartość tymolu. Im mniej tymolu, tym mniejsza toksyczność i lepsza jakość oregano. Szczegółowe badania i testy przeprowadzone w celu wyboru najlepszej odmiany oregano, a także nieustanne monitorowanie i opieka nad roślinami pozwalają nam produkować najwyższej jakości olejek ze stałą zawartością karwakrolu powyżej 80% oraz poziomem tymolu poniżej 1%.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.