Jesteśmy oficjalnym dystrybutorem produktów marki Slavito
Oliwa z oliwek EXTRA VERGINE tłoczona na zimno:
-
przebadana na obecność pestycydów, wyniki badań znajdą Państwo tutaj
-
tłoczona na zimno
-
oliwa Extra Vergine
-
z pierwszego tłoczenia
-
niefiltrowana
-
100% naturalna
-
bez konserwantów
.
Oliwa z oliwek EXTRA VERGINE – zastosowanie:
Oliwa z oliwek Extra Vergine świetnie nadaje się do spożycia na zimno jako dodatek do sałatek, surówek. Doskonała do pizzy, makaronów, dań z owocami morza. Nadaje się również do smażenia i pieczenia.
.
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza w 100ml: |
|
Energia (wartość energetyczna) |
3458 kJ / 825 kcal |
tłuszcz, w tym: |
91,7g |
-kwasy tłuszczowe nasycone |
12,7 g |
-kwasy tłuszczowe jednonienasycone, w tym: Omega-9 (kwas oleinowy) |
67,4 g 62 g |
-kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: Omega-6 (kwas linolowy) Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) |
11,6 g 10,3 g 1,3 g |
węglowodany, w tym: |
0 g |
-cukry |
0 g |
białko |
0 g |
sól |
0 g |
.
Składniki: oliwa z oliwek EXTRA VERGINE 100%.
Objętość netto: 500 ml
.
Sycylia to niezwykle malownicza, pełna zapachów, smaków i kolorów – przepiękna wyspa, gdzie słońce ogrzewa ziemię, a wiatr od morza przynosi orzeźwiający chłód. Niebo, morze i gaje oliwne tworzą niepowtarzalny klimat Sycylii. To tu w Corleone z drzewek oliwnych Noccellara del Belice, Giarraffa i Biancolilla powstaje najlepszej jakości oliwa z oliwek. Jednakże jedynie odpowiednio dobrane i właściwie pielęgnowane drzewka oliwne pozwalają na uzyskanie oliwy Extra Vergine.
Wytłoczona na Sycylii w małej rodzinnej tłoczni, najwyższej jakości Oliwa z oliwek Extra Vergine jest tłoczona na zimno mechaniczną metodą w temperaturze poniżej 27℃. Dodatkowo oliwa z pierwszego tłoczenia ma wyjątkowy, delikatny lekko goryczkowy smak oraz intensywny aromat świeżo wyciskanych oliwek. Oliwa z oliwek, którą trzymacie Państwo w dłoniach, to kwintesencja Sycylii. Jej wielkie bogactwo i skarb, który z wielką radością, wdzięcznością i odpowiedzialnością przekazujemy na Państwa stoły…
Oliwa na Sycylii nazywana jest „Zielonym złotem”.
Tak dbamy o dobór produktów w Olejowych Smakach
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła.
Pochodzenie surowca: Włochy
Wyprodukowana na Sycylii
Niewielka ilość osadu wskazuje na naturalny proces produkcji.
.
Podmiot odpowiedzialny:
OLEJOWE SMAKI Artur Pietluszenko
ul. Felkowo 15, 18-106 Turośń Kościelna
Skontaktuj się z nami:
Jeżeli potrzebują Państwo indywidualnego zestawu lub dodatkowych informacji, zapraszamy do skorzystania z konsultacji.
-
Dzwoniąc pod numer telefonu: +48 66 444 00 44
-
Pisząc e-mail na adres: biuro@olejowesmaki.pl
.
Czytaj więcej o oliwie z oliwek EXTRA VERGINE:
Bez wątpienia oliwa z oliwek już od wielu wieków jest bardzo szeroko wykorzystywana kulinarnie i kosmetycznie. Dieta śródziemnomorska nie istniałaby bez oliwy z oliwek, która każdej potrawie nadaje specyficzny, charakterystyczny smak. Ze względu na wysoką zawartość cennych kwasów tłuszczowych, oliwa z oliwek oferuje szerokie spektrum zastosowania. W kuchni polecana jest do marynowania, smażenia, duszenia i gotowania. Dodatkowo można ją dodawać do wypieków, zamiennie z margaryną czy masłem. Jej wyjątkowy smak i aromat, znakomicie komponują się z różnego rodzaju ziołami. Szczególnie nam smakuje z oregano, tymiankiem czy rozmarynem, a także z czosnkiem, ostrą papryką i pieprzem. Oliwa z oliwek extra virgin najlepiej komponuje się ze świeżymi warzywami, serami, sałatkami i chlebem. Jest również doskonałą podstawą do tworzenia lekkostrawnego, wegańskiego menu.
Oliwa z oliwek EXTRA VERGINE – kulinarnie
Oliwa z oliwek może być stosowana jako element zbilansowanej diety, jest bogata w przeciwutleniacze, dzięki którym tak dobrze sprawdza się w roli produktu leczniczego. Zawartość witamin E i K chroni organizm zarówno od wewnątrz, jak i od zewnątrz, wspiera układ krążenia, serce, wyrównuje poziom cholesterolu, a także zapobiega powstawaniu zakrzepów. Nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 i 6 skutecznie wspomagają metabolizm oraz usuwanie z organizmu toksyn. Oliwa z oliwek dba również o kwestie związane z utrzymaniem prawidłowej wagi. Uregulowanie procesów trawiennych w połączeniu z ograniczeniem apetytu i aktywnością fizyczną, może działać jako skuteczny katalizator przyspieszający utratę masy ciała. Oliwa z oliwek może być stosowana do smażenia i pieczenia. Podsumowując możliwych zastosowań oliwy z oliwek jest bardzo wiele – tak w kuchni, jak i poza nią, dlatego warto korzystać z szerokiego wachlarza zastosowań oliwy i cieszyć się bogactwem jakie nam oferuje.
Oliwa z oliwek EXTRA VERGINE – kosmetycznie:
Przede wszystkim w wielu krajach kobiety chcące zadbać w naturalny sposób o urodę wykorzystują właśnie cenne właściwości oliwy z oliwek. Tym samym stosują ją do pielęgnacji włosów, skóry i paznokci, zapewniając im odpowiednie natłuszczenie i nawilżenie. Oliwa z oliwek wykorzystywana jest jako element codziennej pielęgnacji twarzy – do nawilżania i natłuszczania. Stosuję się ją jako bazę do przygotowywania maseczek na bazie glinki. Do przygotowywania domowych mieszanek olejowych czyli połączenia oliwy z oliwek z olejem lnianym czy z olejem z wiesiołka. W efekcie takie olejowe połączenia to „bomby kwasów tłuszczowych” oraz cennych składników roślinnych mających wpływ na jędrność, witalność i utrzymanie właściwej bariery hydro-lipidowej znacznie opóźniającej efekty starzenia. Stosuję się ja również do zmywania makijażu.
Oliwa z oliwek EXTRA VERGINE – do masażów:
Właściwe wykorzystanie oliwy z oliwek z olejami świetnie sprawdzi się podczas masażów całego ciała – gdyż dobrej jakości naturalne oleje są najlepszym kosmetykiem do masażu ciała, ponieważ bogactwo kwasów tłuszczowych, witamin, antyoksydantów i fitosteroli przechodzi bezpośrednio do ciała. Dobra jakościowo oliwa z oliwa to nie tylko zastosowanie kulinarne czy urodowe – ale bardzo ważne zastosowanie lecznicze.
Oliwy z oliwek EVTRA VERGINE – kwasowość:
Kwasowość oliwy extra vergine to 0,17, natomiast norma jest od 0,2 do 0,8. Jeżeli kwasowość jest wyższa od 0,8 to nie jest to extravergine tylko olio di oliwa.
Opinie nie są zweryfikowane, ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy