Jesteśmy oficjalnym dystrybutorem produktów marki Slavito
Masa netto: 250g
Bio mleko kokosowe w proszku, wegańskie
Mleko kokosowe w proszku wyprodukowane z wnętrza ekologicznych kokosów, nie zawiera w składzie pochodnych mleka zwierzęcego i mogą je używać weganie. Certyfikat ekologiczny potwierdza, że do wyprodukowania mleczka kokosowego nie użyto chemicznych dodatków i środków ochrony roślin. Jeśli szukasz roślinnego zamiennika mleka krowiego sprawdź mleczko kokosowe w proszku, które ma szereg ciekawych zastosowań i właściwości. Mleko kokosowe świetnie sprawdzi się w wielu daniach, znajdź swój ulubiony przepis.
Mleko kokosowe w proszku zastosowanie w kuchni
Kiedy do bio mleczka kokosowego dodasz wodę uzyskasz standardowe mleko roślinne, które możesz dodać do kawy lub przygotować płatki śniadaniowe na mleku wegańskim. Z kolei proszek idealnie sprawdzi się jako dodatek do muesli, czy owsianki. Nada im kremową konsystencję i wzbogaci o delikatny posmak kokosa. Mleczko kokosowe bio w proszku możesz również użyć jako składnik domowych, wegańskich lodów, świetnie sprawdzi się w połączeniu z np. arbuzem. Z powodzeniem możesz dodawać proszek do wegańskich wypieków, smoothie oraz napojów, czy kakao. Delikatny smak kokosa, którym charakteryzuje się mleko koksowe idealnie komponuje się z orientalnymi daniami znajdź ulubiony przepis. Proszek możesz dodać do curry, czy butter chicken. Mleczko kokosowe nie tylko dodaje ciekawy smak ale również wspaniale zagęszcza sosy i zupy.
Ekologiczne mleko kokosowe w proszku właściwości i zastosowanie w diecie
Mleczko kokosowe w proszku cenione przede wszystkim ze względu na zwartość średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT. Profil kwasów tłuszczowych w mleczku kokosowym jest taki sam jak w nierafinowanym oleju kokosowym virgin. Oznacza to, że znajdują się w nim kwas laurynowy, czy kaprylowy. Kwasy MCT są szczególnie ważne dla osób na diecie ketogenicznej jako źródło szybkiej energii. Ekologiczne mleko kokosowe, to także wspaniały produkt dla wegan, ze względu na brak w składzie pochodnych mleka zwierzęcego. Dodatkowo, proszek będzie odpowiedni dla osób z nietolerancją laktozy lub białek znajdujących się m.in. w mleku krowim.
Ciekawostka
Mleko kokosowe nie występuje w naturze, aby przygotować ten pyszny produkt producenci mieszają zmielony miąższ kokosowy i wodę. Następnie płyn jest doprowadzany do formy w proszku aby ułatwić jego przechowywanie i użycie. W mlekach w proszku możemy znaleźć dodatki jak skrobia z tapioki. Niestety, czasami możemy spotkać mleczka kokosowe, również w formie płynnej, które w swoim składnie zawierają substancje stabilizujące E. Mleczko kokosowe w proszku Coco Farm to produkt certyfikowany ekologicznie. Dzięki temu, sięgając po nie masz gwarancję wysokiej jakości i sprawdzonych składników.
Opinie nie są zweryfikowane, ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy