Masło sklarowane Ghee ziołowe

Masło sklarowane Ghee ziołowe

60.90
11.71/100 ml
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier FedEx 20
Poczta Polska 20
Kurier DPD 20
Poczta Polska- płatność przy odbiorze 21.99
Kurier DPD- płatnośc przy odbiorze 23.99
Kurier FedEx- płatność przy odbiorze 23.99
Dostępność Mało
EAN 5905669437257

Objętość netto: 520 ml

Masło sklarowane razem z polskimi ekologicznymi przyprawami – rozmarynem i tymiankiem – oraz naturalnymi indyjskimi – liśćmi curry i kminem rzymskim. Bardzo aromatyczna kompozycja – najczęściej wybierana na kanapki. Świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami i białym mięsem oraz rybami. Najczęstszy wybór kobiet ze względu na zabójczo urzekający aromat – pociągająco orientalny, choć nadal łagodnie polski.

 

Charakterystyka

  • Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła,
  • jest przez nas wyrabiane metodą tradycyjną, klarujemy je od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą nasze krowy – trawę czy siano),
  • ghee pochodzi z rejonów bieszczadzkich z mleka polskich krów,
  • nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją,
  • nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰,
  • może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące,
  • to w 100% tłuszcz mleczny,
  • zawiera witaminy A,D, E, K,
  • nie zawiera złego cholesterolu,
  • nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

Zastosowanie

Masło ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach.

  • do smażenia – nie przypala się,
  • do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
  • do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
  • na kanapkę – zamiast zwykłego masła.

Masło ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.

Cechy

  • ma strukturę lipoidalną – jest przyswajane przez komórki ciała,
  • jest dobrym transporterem witamin, i mikroelementów przez ścianki komórki do jej środka,
  • oczyszcza układ pokarmowy i poprawia trawienie,
  • używane do kąpieli – nawilża ciało,
  • wzmacnia i poprawia wzrok – kuracje oczyszczające i tzw. kąpiele oczu w maśle ghee,
  • ochrania śluzówkę żołądka,
  • rozpuszcza toksyny i złogi w ciele,
  • wzmacnia system odpornościowy,
  • działa pozytywnie na połączenia neuronowe,
  • poprawia pracę mózgu.

Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa. Nasz produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję – latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.

Wartość odżywcza w 100g porcja 5g
Wartość energetyczna 3675(kJ) / 894(kcal) 183(kJ) / 44 (kcal)
Tłuszcz 100
kwasy tłuszczowe nasycone 73
Węglowodany 0
Błonnik 0
Białko 0
Sól 0
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Opinie nie są zweryfikowane, ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy